Home | Nyheter | Tommy Bengtsson tillbaka i Martinez

Tommy Bengtsson tillbaka i Martinez

Det händer mycket kring Martinez just nu. I dagarna slutförs arbetet med den nya singeln Den glömda kärleken, skriven av Maritha Johansson och Leif ”Mulle” Melander. Producent är Micke Öhlén från Sidelake Studios. En melodi med en innerlig och stämningsfull text och en härlig ”Martinezfox” med äkta norrländskt vemod.

Bandet besöker Vemdalsforumet nu i helgen och i samband med detta gör Tommy Bengtsson återkomst i bandet. Krister Forslund har beslutat att ta timeout från bandet och Tommy kommer att ersätta honom. Tommy medverkar även på den nya singeln.

-Detta är en efterlängtad och väldigt kär comeback för väldigt många, inklusive mig själv, säger Danne Strandberg som driver bandet. Tommy Bengtsson har haft mycket stor del, och bidragit till Martinez välkända och omtyckta sound. Hans klassiska gitarrspel har präglat Martinez hitar som Mer än en vän, En dans i morgonsolen, Min man m fl. Dessutom sjöng han in låtarna Blå vind och Lugnet efter stormen som är de mest önskade på dansgolvet. Med Tommy tillbaka i bandet känns Martinez mer original än någonsin!

Tommy Bengtsson gjorde debut som 17-åring och har under sin långa karriär haft nöjet att få spela med artister som Roger Pontare och Janne Schaffer. Han spelade med Martinez 1997-2003 , och medverkade till en lång rad hits och svensktoppsplaceringar. Under uppehållet från Martinez spelade Tommy med Boogart och Jive. Han fick den prestigefyllda Guldklaven som årets gitarrist 2006.