Home | Nyheter | Tonix återuppstår på Sandra i Kalmar

Tonix återuppstår på Sandra i Kalmar

Thorbjörn Håkansson arrangerar nöjesvecka på Sandra i Kalmar. Foto: Lina Haskel/Får Jag Lov

I höst blir det återigen dans på det legendariska dansstället Sandra i Kalmar. Bland annat kommer Tonix att återförenas och de kommer att spela tillsammans med Grönwalls under en nöjesvecka. Förutom tre danskvällar blir det dessutom andra aktiviteter, för både barn och vuxna. Det berättar Roland Andersson (www.dansochsport.se) om på sin hemsida.

Den 16 januari 2016 arrangerade Thorbjörn Håkansson sin sista danskväll på Sandra i Kalmar. Samma kväll återförenades dansbandet Tonix. I dagsläget sker inga danskvällar på det klassiska dansstället. Men det råder Håkansson bot på och arrangerar i månadsskiftet oktober-november en slags nöjesvecka i sin gamla lokal. Det blir tre nonstopdanser, en personalfest för alla inom Thorbjörn Håkanssons alla dansställen (ett flertal i både Småland, Blekinge och Skåne), en intern fest för Nöjeskällans alla dansband och även en dag för alla barn med Duran & Mollan och trollkarl.

Tonix startade 1963 och turnerade under flera årtionden omkring i Sverige och har guldskivor, Svensktoppsframgångar och många tv-framträdanden med sig i bagaget. Den 6 mars 2010 lades bandet ner. Men de återuppstod som sagt 2016 och gör så nu igen – den 2 november – när de spelar tillsammans med Grönwalls på Sandra i Kalmar.

Tonix återförenas i november.