Home | Nyheter | Tony Irving sommarpratar i P1

Tony Irving sommarpratar i P1

Foto: Peter Knutson

Tony Irving, dansbandsförespråkare och ledamot i Svenska Danssportförbundet, kommer att vara en av Sommarvärdarna när programmet ”Sommar” traditionsenligt sänds i Sveriges Radio P1. Tony, eller Antony Spencer Irving som är hans kompletta och korrekta namn, är sedan 2006 aktiv som juryordförande i TV4-programmet ”Let’s dance”. Han växte upp i Ainsworth, nära Bury i Lancashire, i England men bor sedan 1996 permanent i Sverige, efter att ha pendlat däremellan under några år.

Tony Irving har en lång meritlista och mycket på sitt CV. Han har skrivit böcker, varit med i radio- och TV-sammanhang, jobbat som konferencier och föreläsare, och även stått på scenen i shower. Många känner igen honom från danskryssningarna på Viking Lines M/S Cinderella, där han både ger många goda tips när det gäller socialdans och dessutom lär ut grunderna i de vanligaste pardanserna. Som dansare har han själv tävlat i EM och VM och blivit svensk mästare flera gånger.

”Sommar” i P1 är ett av Sveriges Radios flaggskepp. Idén till programmet kom från Tage Danielsson som då var chef för radiounderhållningen och programmet har sänts sedan 1959. I år firar ”Sommar” därmed 60-årsjubileum.

Programmet med Tony Irving sänds den 28 juni kl. 13.00 i Sveriges Radio P1.