Home | Nyheter | Tony och Johanna satsar på dans- och hälsoweekend

Tony och Johanna satsar på dans- och hälsoweekend

Tony Irving arrangerar en dans- och hälsoweekend på västkusten. Foto: Peter Knutson

Tony Irving gillar att resa land och rike runt för att träffa människor som älskar att dansa. Han är också en välkänd förespråkare för både dansens fortlevnad i Sverige samt livemusiken som vi dansar till. Johanna Holmqvist är kryssningschef på Viking Line’s fartyg Cinderella och har under flera år gjort programplaneringen till Dansbandsveckan ombord där. Vid sidan av båtlivet driver hon ett produktionsbolag och nu har Tony och Johanna slagit sina påsar ihop med planeringen av nya dansevents runt om i landet.

Först ut blir en dans- och hälsoweekend på anrika Stenungsbaden utanför Stenungsund 21-23 februari.
– Här dansades det mycket förr och idag storsatsar de på hälsa. Så en dans- och hälsoweekend passade som handen i handsken in i deras koncept, berättar Johanna för FÅR JAG LOV.

Då Stenungsbaden är kända för sitt prisbelönta spa och sina många träningsklasser, bestämde de sig för att kombinera dansen med just olika typer av träning och föreläsningar under en hel helg. Tony kommer tillsammans med Cecilia Ehrling Danermark att hålla i dansklasserna och utöver detta kör Cecilia även sina energisprudlande dansworkouts.

Yogin och coachen Cecilia Duberg kommer också. Hon håller i både morgonyoga och coachande föreläsningar. Likaså dyker fotbollsmålvakten Thomas Ravelli upp. Han tävlade i fjol i Let’s Dance och skall hålla sin föreläsning som handlar om att inte fastna i komfortzonen. Det blir underhållning till livemusik, danstävlingar och dansuppvisning. Podcasten Danspassion kommer att finnas på plats hela helgen, men om man själv enbart kan deltaga under ett av dygnen, eller bara vill boka in sig över dagen, går även det bra.

Johanna Holmqvist, projektledare. Foto: Dan Holmqvist

Tony Irving har under hela sitt liv arbetat mycket med hälsa och dans. Han har gjort många dansresor utomlands och berättar för FÅR JAG LOV att man under dessa två dygn på Stenungsbaden kommer att få vara med om lika mycket som man gör på en hel vecka utomlands.
– Det blir lite intensivt om man vill vara med i alla aktiviteter, men det är helt upp till var och en vilka föreläsningar, kurser, träningar och workshops man vill deltaga i.

– Det är otroligt roligt att arbeta tillsammans med Tony. Han är inte bara en fantastisk person, utan också så enormt kunnig och kreativ. Jag lär mig massvis varje dag, säger Johanna Holmqvist.

Tony Irving fortsätter:
– Man håller sig ofta i sin komfortzon. Då man vet att ”det här har jag gjort och det här kan jag”. Men det här blir som sagt ett helt nytt koncept, vilket gör att det blir något nytt och fräscht även för mig.

Tony ser detta som en möjlighet att få nya dansare på golven framöver och framhäver också att det är roligt att Stenungsbaden vågar satsa i nya banor och testa just detta.
– Den här helgen är inte enbart till för de som redan kan dansa, den ska förhoppningsvis också attrahera nya människor till att upptäcka dansen.

Vill du veta mer? Klicka här: https://www.stenungsbaden.se/tony-irving-dans-och-halsoweekend/