Home | Nyheter | Tony slutar i BlackJack

Tony slutar i BlackJack

tony-12

Tony Ljungström slutar som sångare i BlackJack. Foto: Pressbild

Tony Ljungström uppger idag att han slutar i 25-årsjubilerande BlackJack. Tony var den som startade bandet 1991, då han just hade medverkat i Colin Nutleys film BlackJack om det fiktiva bandet med samma namn. Tony fick tillåtelse att ta bandnamnet vidare till sitt eget band, som sedan dess framgångsrikt turnerat.
– Jag kände att det var nog nu. Det var 26 år sedan jag spelade in filmen Black Jack och vill gärna prova något annat, säger Tony Ljungström till FÅR JAG LOV.

Redan på torsdag kliver hans vikarie Peter Rudenborg in i bandet och gör sin första spelning med BlackJack på Kulturkalaset i Göteborg.

– Musik kommer jag att fortsätta med i någon form, och jag kommer även att fortsätta skriva låtar. Men i övrigt är det lite som att kasta sig ut utför ett stup utan fallskärm, fortsätter Tony och skrattar till.
– Jag är 53 år nu och ska jag hinna prova på något annat så är det hög tid. Det är väldigt spännande och lite kul att känna efter om vingarna fortfarande bär.

Sedan några år tillbaka har Tony jobbat extra inom hemtjänsten.
– I början av veckorna har jag haft lite tid över och tycker det har känts bra att göra något hela annat än att stå på scenen. Jag har kunnat ange vilka tider jag har kunnat jobba och sedan har jag hoppat in som timvikarie när de har ringt. Det är ju inte så många andra jobb som man kan lägga upp på det viset, förklarar Tony och tillägger:
– Jag har en del grejer på gång men vad det slutar med vet jag inte i dagsläget. Men helt klart är att jag inte lägger musiken på hyllan för gott.

BlackJack kommer att fortsätta att spela med Peter Rudenborg som vikarierande sångare medan de letar efter en ny permanent frontfigur till bandet. Peter Rudeborg, från Emmaboda, har bakåt i tiden haft det egna dansbandet Peter Rudenborgs och jobbar nu på Nöjeskällan med att boka andra band och artister, bland annat BlackJack.

– Musiken har jag ju fortsatt med även om det inte har varit dansband utan exempelvis med storband och som duo. Nu ska det bli kul att prova på att sjunga i dansband igen, även om det känns lite tufft att kliva upp på scenen efter en sådan som Tony, säger Peter.

Redan på torsdag gör Peter sitt första jobb med BlackJack och stannar sedan tills en ny sångare har tagit permanent plats i BlackJack.