Home | Nyheter | Vikingarna, Bert och Wizex i nya Tack för dansen

Vikingarna, Bert och Wizex i nya Tack för dansen

tack

Elisa Lindström och Thomas Deutgen. Foto: TV4/Mattias Otterberg

Som FÅR JAG LOV förra veckan kunde avslöja så återförenas Vikingarna i höstens säsong av TV4-programmet Tack för dansen. Nu står det klart att även Wizex återförenas i programmet, medan ett av avsnitten tillägnas Bert Karlsson och de artister han upptäckt, som till exempel Paul Paljett, Fame och Magnus Carlsson. Bert säger i ett pressmeddelande:
– Jag var bäst helt enkelt. Jag förnyade genren med band som Barbados, Fame och Friends och behöll samtidigt det gamla med Schytts, Matz Bladhs och Vikingarna med flera. Det var jag som skapade kvaliteten i musiken, genom att ta in riktiga musiker på skivinspelningarna. Dansbanden har allt att tacka mig för.

I programmet om Wizex medverkar bland andra Kikki Danielsson, som slutade spela med bandet för 24 år sedan. Hon ser fram emot att få vara med i Tack för dansen.
– Det är ju inom den genren jag har mina rötter och för mig är det viktigt att inte glömma var jag kommer ifrån. Det ska också bli så roligt att få sjunga de gamla Wizex-låtarna igen, det kommer bli ett mycket kärt återseende, säger Kikki Danielsson.

Vikingarna lade ner 2004, efter att under årtionden tillsammans ha sålt över 11 miljoner skivor – en siffra som gör dem till ett av de mest framgångsrika dansbanden någonsin.
– Jag blev väldigt förtjust i själva programmet, dessutom ska det bli väldigt roligt att träffas och få köra en del av våra gamla hitlåtar ihop, igen. Vi är jättetaggade att göra den här exklusiva återföreningen och prata minnen kring hur stort det faktiskt var med Vikingarna, säger Vikingarnas sångare Christer Sjögren.

TV4:s exekutiva producent Lotta Andersson säger att programmet fick ett mycket fint mottagande av tittarna, och att hon är stolt över att ännu en gång få fokusera på dansband, deras musik och historia.
– Det är otroligt roligt att dansbandsgiganterna valt TV4 för sina återföreningar, säger hon.

Programledaren Thomas Deutgen, som även är redaktör för programmet, är stolt över den kommande säsongen.
– Dansbandsgenren är en sådan unik musikgenre för Sverige, med många fans i flera generationer, och den känns därför självklar att spegla. Vikingarna var ju verkligen störst av alla och det ska bli en upplevelse att få höra alla gamla hits igen. Att bjuda på Wizex långa karriär känns också stort. Och är det någon man ska tacka för dansen så är det Bert Karlsson. Han lyckades verkligen ”prångla” ut dansbanden i miljoner exemplar och hade väldig näsa för hits. I programmet blir det flera spännande gäster som passerat revy genom dansbandsfabriken i Skara, säger Thomas Deutgen.

Publikbiljetter till de olika programmen finns här:
Vikingarna, 1 juni: https://www2.nortic.se/tickets/event/10347
Bert Karlsson med dansbandsgäster, 7 juni: https://www2.nortic.se/tickets/event/10353
Wizex, 8 juni: https://www2.nortic.se/tickets/event/10355