Home | Nyheter | BAO vann årets Dansbands-Grammis!

BAO vann årets Dansbands-Grammis!

Foto: Lina Haskel

Årets stora Grammisgala ägde ikväll (tisdag) rum på Operan i Stockholm, precis som förra året. FÅR JAG LOV var naturligtvis på plats, liksom samtliga nominerade dansband. Benny Anderssons Orkester vann priset i kategorin Dansband med sitt album O klang och jubeltid. Priset delades ut av rockabillybandet Sixten & the Cupcakes och togs emot av Kalle Moraeus, Tommy Körberg och ytterligare fler medlemmar ur 16-mannaorkestern. Det är femte gången BAO vinner en Dansbands-Grammis. Efter galan talade FÅR JAG LOV med en av BAO:s medlemmar, sångaren Tommy Körberg:

Hur lyckas ni alltid vinna Dansbands-Grammisen?
– Vi gör musik att både lyssna och att dansa till. Vi gör inte renodlad dansmusik som dansband gör, men deras musik är också väldigt BRA och har en stark social funktion.

Är ni stolta över er nya Grammis?
– Det är jättekul! Att vinna priser överhuvudtaget är kul! Men som jag sade i vinnartalet, att på 70-talet hade jag inte trott att jag en dag skulle stå på Operans scen och ta emot en Grammis för dansbandsmusik. På 70-talet ägnade jag mig åt avantgardemusik och fusion och hej och hå! Dansband var inte alls min kopp te, jag tyckte dansbanden spelade jävligt dåligt med musikaliska mått mätt. Idag har de förbättrats enormt, och tar det på allvar! Ett bra dansband idag spelar jävligt bra!

Övriga nominerade till Grammisen var:
– Elisa’s – Det här är bara början
– Larz-Kristerz – Från Älvdalen till Nashville
– Lasse Stefanz – Cuba Libre
– Zekes – Vi lyfter igen