Home | Nyheter | Wizex och Tony Irving gör Pridelåt

Wizex och Tony Irving gör Pridelåt

Wizex släppte, tillsammans med Tony Irving, i fredags en inofficiell Pridelåt samtidigt som kampen om allas lika värde tar fart på dansbanorna. ”Vackert så” heter låten som är skriven och komponerad av Eric Iversen, kapellmästare i Wizex.

– En svängig låt som på ett positivt sätt belyser hur långt vi har kommit i kampen om allas lika värde, men också att vi har en bit kvar, säger Eric Iversen. När jag skulle skriva låten drog jag mig till minnes ett avsnitt av ”Let’s dance” där Tony, efter en dans mellan två män, med tårar i ögonen sa; ”Tänk så långt vi ändå kommit i det här landet”. Och det är ”vackert så men vi har långt att gå”.

Samtidigt har i sommar för första gången ett gult armband införts, som talar om att du som dansare både kan föra och bli förd och som på ett fint sätt suddar ut den gamla dansregeln att herrarna för. Alla kan dansa med alla. När Tony Irving kom till Sverige var Wizex det första svenska band han lyssnade till och är sedan dess, som han själv uttrycker det, ett ”fan”. Wizex och Tonys vägar korsades och ett samarbete inleddes.

Har du missat låten? Lyssna på den här: https://open.spotify.com/track/7xaW0DAMqyr8gTO6ZGazRx