Home | Nyheter | Wizex tar Folkparken till teatrarna i vår

Wizex tar Folkparken till teatrarna i vår

Foto: Johan Löfkvist

I samband med Wizex 40-årsjubileum föddes tanken på en förställning, för sittande publik, där den svenska folkparken skulle stå i fokus. Föreställningen som heter ”I Folkparkens tjänst” har gjort stor succé och publiken har enats om att detta är en nostalgitripp utöver det vanliga.
– Vi känner oss otroligt privilegierade som fått vara del av denna historia och kan inte tänka oss något bättre sätt att betala tillbaka, säger bandets kapellmästare Eric Iversen. Vi startar resan på 40-talet och lotsar publiken fram till idag, via Alice Babs, Snoddas, Frank Sinatra, bakmaskiner, nylonstrumpor, Carola, rockringar och en massa annat. Självklart blickar vi tillbaka på Wizex egen karriär, där den hör hemma i den här historien.

Wizex sångerska Anna Sköld berättar att omställningen från att spela för dansande publik, till att plötsligt ha en salong sittande publik framför sig, inte var helt självklar.
– Visst var vi nervösa, men upptäckte snabbt att det var något som passade oss, säger Anna. Äntligen får vi leva ut den ”show-ådra” vi haft inom oss hela tiden. Att få sjunga, dansa och även gestalta komiska figurer är underbart. Och det ger mersmak.

Detta visade sig ganska snabbt då Wizex i julas turnerade med en egen julshow som drog fulla hus på flera teatrar i södra Sverige. Showen ”I Folkparkens tjänst” har än så länge enbart spelats i södra Sverige, men bandet siktar på att under 2017 ta föreställningen norrut.

Under våren kan ”I Folkparkens tjänst” ses på följande platser:

4 mars – Vara Konserthus
5 mars – Örebro, Brunnsparken
10 mars – Växjö Teater
17 mars – Kalmar Teater
18 mars – Karlskrona Konserthus
7 april – Kungsbacka Teater
8 mars – Nässjö Kulturhus