Home | Nyheter | Zlips lägger ner

Zlips lägger ner

Foto: Kent Jonsson

Zlips meddelar ikväll att bandet kommer att läggas ner. I ett pressmeddelande berättar kapellmästaren och keyboardisten Matts Nylander om varför och när bandet kommer att göra sin sista spelning.

– Som många undrat och många säkert anat så kommer nu mitt tråkiga tillkännagivande att jag slutar med turnerandet och Zlips kommer att läggas ner. Det är med stor sorg i hjärtat jag nu öppet går ut med detta efter att ha varit med och startat Zlips och som varit största delen och trogna glädjen i mitt 30-åriga turnerande på heltid! Det är nu inte möjligt för mig att driva ett företag med allt vad det krävs i ett heltidsturnerande dansband och samtidigt vara den hjälpsamma, närvarande pappan som jag vill vara! Det krävs så mycket mer i den familjesituation som jag hamnat i och som bara ökat på än mer. Bara denna höst har belastningen ökat än mer i form av utredningar, möten, engagemang, en ny ytterligare diagnos för min ena son och med mer press, spänningar och oro som följd.

Den sista spelningen för Zlips blir på Öviksmaran den 6 februari 2015. Men Zlips övriga fyra medlemmar – Morgan, Niklas, Lillis och Tom – kommer att fortsätta spela, fast under annat bandnamn! Nu har de bett alla FÅR JAG LOV-läsare om hjälp med att komma på sitt nya bandnamn.

Skicka ditt förslag på bandnamn till Zlips (via www.zlips.se eller Zlips på Facebook) senast nyårsafton, så har du chans att vinna en helgbiljett till Vintermaran i Örnsköldsvik och det första signerade exemplaret av kommande album.

– Nya tider stundar och de andra i dagens Zlips har mer att ge. För alla Er dansare, dansen och glädje och för Sveriges kulturliv, önskar jag dom lycka till, avslutar Matts Nylander.